Agenda & tickets

Horror (anniversary edition)

A breathtaking nightmare on stage

 • di 29 okt 2024
  Horror (anniversary edition)
  Cultuurcentrum Hasselt , 20.00 uur

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is ontkomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze jaren later terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Jakop Ahlbom creëert met Horror een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. Tien jaar geleden ging hij de uitdaging aan om de filmische effecten van horror theatraal te vertalen.

Sinds de première in 2014 was de voorstelling een internationale hit met al meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. Nu komt deze publieksfavoriet terug voor een Nederlandse jubileum tournee!

Jakop Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms. “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.

Trailer

 • “duister, huiveringwekkend, smerig, komisch en absurd, en bovendien zeer goed gespeeld”
  ★★★★ Het Parool 
 • “in de beste Ahlbom-traditie met fijne special effects, geestig en onweerstaanbaar eng”
  ★★★★ Volkskrant 
 • “visceral theatre of the imagination to fire up the brutal, remote corners of our lizard brain and explode the ancient chambers of the wondering heart”
  Sydney Arts Guide
 • "ingenously tribute to horror cinema, where anything can happen"
  ★★★★★ The Stage
 • “a razor-sharp delight"
  ★★★★ The Observer