Agenda & tickets

Talentontwikkeling

In het talentontwikkelingsprogramma zet Jakop Ahlbom Company in op ontwikkeling van bestaand talent en het opsporen van nieuw talent. We gaan uit van werk dat in de eerste plaats fysiek en visueel is, en denken vanuit een brede opvatting over mime. We zijn geïnteresseerd in mimespelers die fantasierijk, beeldend en veelzeggend durven te zijn. Die eigenheid en eigenwijsheid willen we een plek geven, begeleiden en stimuleren.

Ieder jaar hebben we binnen het talentontwikkelingstraject plaats voor mimemaker(s) die een plek zoeken om hun ideeën, onderzoeken en prille plannen verder uit te werken, en die onder begeleiding verder willen aanscherpen. We zoeken daarin zowel makers en/of spelers die al langer in het mimewerkveld bezig zijn, als jonge makers die net hun eerste schreden zetten.

Jakop Ahlbom Company biedt in het traject begeleiding en de kans het werk te presenteren aan een groter publiek van toeschouwers en programmeurs. Daarna begeleiden we verder naar een mogelijk vervolgtraject. Jakop Ahlbom en Judith Wendel bieden inhoudelijke begeleiding, Marc Pil en Sarah-Faye van der Ploeg bieden productionele en organisatorische begeleiding.

We werken in het talentontwikkelingstraject regelmatig samen met andere partners, zoals Golden PalaceSchweigman&Mime Opleiding (AHK). Dit platform deelt de gezamenlijke missie om de mime nieuwe impulsen en een versterkte zichtbaarheid te geven, en betrekt daarin podia, festivals, programmeurs en publiek.

 

Talenten:

2021/2022: Ruth Borg & Esmée Begemann

2020: Achref Adhadhi: Gerty van de Perre; Sanne Bokkers

2019: Yannick Greweldinger & Dwayne Toemere

2018: Anton van der Sluis; Luuk Weers & Hali Neto

2017: Judith Hazeleger & Koen Kreulen